…
14 Temmuz 2021, Çarşamba Gaziantep, Türkiye

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü milli iradenin milli birlik ve beraberliğimizin yeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin yıl dönümüdür. Bu zafer şehit ve gazilerimizin üstün cesareti gazi milletimizin büyük fedakârlıklarıyla 15 Temmuz 2016 gecesi elde edilmiştir. O gece darbe girişiminin püskürtülmesiyle milletimiz önemli bir süreçten geçmiş ve demokrasi adına büyük bir imtihan vermiştir.

251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu hain darbe girişiminin gerçekleştiği o gece; Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ’de eklenmiştir.

15 Temmuz, yakın tarihimiz için bir kırılma noktasıdır. Milletimizin tüm bireyleri; genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin sokaklara dökülmüş, geçmişte olduğu gibi bir kez daha kendi kaderini tayin etmiştir. Bugün aziz vatanımızda huzurla yaşıyorsak 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği cesaret ve mücadele sayesindedir. Bu cesareti ve mücadeleyi gösteren kahramanlarımızı unutmamalıyız. 

5. yıl dönümünü gerçekleştireceğimiz bu yıl demokrasi, bağımsızlık, vatan ve milleti için sokağa çıkan şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatacak, onları rahmetle yâd edecek ve Türk milleti olarak yaşadığımız bu hain darbe girişiminin hem gelecek nesiller nezdinde hem de dünya nezdinde asla unutulmaması, unutturulmaması için elimizden geleni yapacağız.

Bakanlığımızca; sosyal hizmetler alanında güçlü adımlar atacak, 2023 hedeflerimize erişmek için milletimizin bizlere yüklediği görev ve sorumluluk bilinciyle insani kalkınmada lider ülke olmayı sürdüreceğiz. Unutmamalıyız ki; 15 Temmuz, tarihi unutanlar için hafızaları tazeleyecek yeni bir milli destan, irademizi test etmek isteyenler için mutlak bir uyarıdır.

Bu vesileyle tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o zafer gecesinde şahlanan gazilerimize ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyoruz.