…
…
…
…
24 Kasım 2021, Çarşamba Ankara, TURKEY

Uzm. Dr. Orhan KOÇ Sağlık ve Sosyal Alanda Sosyal Hizmetlerde 20 Yılda Dönüşüm Başardık


Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık- İş Sendikası’nın 3. Olağan Genel Kurulu 20 Kasım 2021 tarihinde Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, Uzm. Dr. Orhan KOÇ’un katılımı ve konuşması ile gerçekleşti.

Öz Sağlık-İş Sendikası 3.Olağan Genel Kuruluna, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet SERT, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk ÖZÇELİK, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, Uzm. Dr. Orhan KOÇ ile bazı kamu kurumlarından bürokratlar, Hak-İş ve bağlı sendikaların yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ile çeşitli yabancı ülkelerden sendika temsilcileri ve basın mensuplarının katılımı ile 20.11.2021 Cumartesi günü yapıldı. 

Uzm. Dr. Orhan KOÇ: Sağlık ve Sosyal Alanda Sosyal Hizmetlerde 20 Yılda Dönüşüm Başardık

Protokol konuşmaları kapsamında kürsüye davet edilen Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ kongre katılımcılarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK’ın selamlarını iletti ve konuşmasına kongre salonunda hazır bulunanlara teşekkür ederek başladı. 30 Yıldır tıp meslek hayatında,  sağlık sektörünün hemen her safhasında sağlık personeli ile birlikte çalıştıklarını,  yeri geldi, birlikte nöbet tuttuklarını, yeri geldi şiddete karşı omuz omuza birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

 Bürokraside görev yaptığı yıllar boyunca gerek Sağlık Bakanlığında çalışırken gerekse Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcılığı ve gerekse İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü döneminde işyeri sağlığı konularında birlikte olduklarını, şimdi de Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü olarak, engelli ve yaşlılara hizmet verdiklerini,  sağlık ve sosyal alanda hep beraber olduklarını, 20 yılda sağlıkta dönüşüm başardıklarını belirtti.

 Her başarının altında insan kaynaklarının olduğunu ifade eden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, Uzm. Dr. Orhan KOÇ; hizmet verdikleri alanda çalışan sayısının yarı yarıya olmasına rağmen, pandemi döneminde personelin büyük özveri ile görev yaptığını, birçok ülkede yaşlı ve engelli bakımında sorunlar yaşanmasına rağmen Türkiye’de bunun görülmediğini ve uluslararası kuruluşların takdir ettiğini,   sosyal alanda sosyal hizmetler devrimini özveri ile çalışan personelin gerçekleştirdiğini söyledi.

Uzm. Dr. Orhan KOÇ: Sosyal Vefa Destek Gruplarını Kurarken de Saha Çalışanlarına Güvendik

Her zaman kendilerine güvendiklerini,  yurt tipi hizmet alanlarından ev tipi hizmet alanlarına geçildiğini,  hak temelli hizmet anlayışı ile az sayıda personel ile başarı sağlayan hizmet ürettiklerini vurgulayan Uzm. Dr. Orhan KOÇ;  birlikte yaşadığımız pandemi sürecinde 65 yaş üzeri yaşlılarımızın sokağa çıkma yasağı uygulamasında temel ihtiyaçlarının sağlanarak mağdur edilmemesi için tüm dünyaya örnek olan Sosyal Vefa Destek Gruplarını kurarken de saha çalışanlarına güvendiklerini anlattı.

Sosyal hizmetler alanında çığır açtıklarını,  pandemide tüm toplumun 85 milyonun kenetlendiğini,   kuruluşlarımızın alt yapısının hazır olmamasına rağmen kuruluşlarda gönüllük esasını getirdiklerini ve alınan tedbirlerin çalışanlar tarafından destansı bir şekilde uygulandığını ve başlarını dik ettiklerini ifade etti.

 Bu başarıyı sizlere borçluyuz diyen Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, Uzm. Dr. Orhan KOÇ, çalışanlara tek tek teşekkür etti ve biz sizin yanınızdayız, çözümün bir parçası olmaya çalışıyoruz, sizler bizim paydaşlarımızsınız,  sizler gerçek kahramanlarsınız diyerek konuşmasını tamamladı.