…
…
…
25 Haziran 2021, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Genel Müdürlüğümüz ile TRT İş Birliği Kapsamında Engellilik Alanında Yayın Stratejisi Toplantısı Düzenlendi


24.06. 2021 tarihinde Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı arasında  “Engelli bireyler üzerine yayın stratejisi”  toplantısı gerçekleştirildi.

Engellilik konusunda yayın akışı, program içerik ve formatlarına yönelik ihtiyaç ve ilgilerin tespit edilmesi ve bunlara yönelik yayın stratejileri belirlenmesi amaçlanan toplantı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Dr. Orhan KOÇ Başkanlığında yapıldı.  Toplantıya TRT  ve ASHB  Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ile Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılım Dairesi Başkanı ve uzmanlar  katıldı.

Günlük yaşamın önemli bir parçası olan medyada engelliliğin temsil edildiği biçimin, toplumun engellileri algılamasında büyük rol oynadığını belirten Uzm. Dr. Orhan KOÇ, bu nedenle yayın stratejisi oluşturulurken hak temelli bakış açısının benimsenmesinin önemini belirtti ve bu kapsamda gerçekleştirilecek yapım ve yayın içeriklerinin toplumda farkındalık oluşturmasına büyük katkı sunabileceğini söyledi.  

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı yetkilileri,  her iki kurumdan katılan uzmanlar, farklı türdeki yayınlarda engellilik, erişilebilirlik konusunda evrensel tasarımın önemi ve acil afet durumlarında engellilik konularında program içerik ve formatlarına yönelik bilgi alışverişinin önemine değindiler.