…
…
…
08 Temmuz 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme Komisyonunun Etkinliğinin Arttırılması Çalıştayı Yapıldı


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Evde Bakım ve Gündüz Hizmetleri Daire Başkanlığı Evde Sosyal Hizmet Birimince hazırlanan “Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme Komisyonunun Etkinliğinin Arttırılması Çalıştayı toplantısının moderasyonu Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Coşgun GÜRBOĞA tarafından gerçekleştirildi.

 Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ toplantının açılış konuşmasında; 2010 yılından itibaren evde sağlık ve sosyal hizmetleri değerlendirme komisyonlarının tüm illerde oluşturulduğunu, başarıyla yürütüldüğünü ve çalıştay aracılığı ile komisyonların daha etkin hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.

Sağlıkta vaka tespiti, takibi ve sonuçlarının yönlendirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Orhan KOÇ illerde oluşturulan Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme komisyonunun işlevsel ve koordineli çalışmasının önemini ifade etti. 444 38 33 (444 EVDE) numaralı evde sağlık hizmetleri çağrı hattı ile tüm il, ilçe ve beldelerde hizmete ihtiyaç duyan her kesimden bireylerin 7/24 hizmete ulaşılabildiğini ve bu hizmetin birçok gelişmiş ülkede bulunmadığını söyledi.

 Evde sağlık ve sosyal hizmet uygulamalarının birbirini tamamlayan sistemler olduğu, entegre sistem kurularak hizmet sunulmasında ihtiyaca erişemeyen bireylerin tespitinin ve uygun hizmetin sunulmasına yönelik çalışmaların yürütülmesine hız verildiğini belirtti.

Ardından İçişleri Bakanlığı’na bağlı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa ÇİT, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Belediyeler ve Birlikler Daire Başkanı Selim SOLMAZ evde sağlık ve sosyal hizmetleri değerlendirme komisyonu kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmaları ve önerileri katılımcılara aktardı. Çalıştaya;  Sağlık Bakanlığı evde sağlık biriminin, Çorum, Tokat ve Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinin sunumları ile devam edildi. Ardından çalıştay hakkında genel değerlendirme yapıldı ve ilerleyen zamanda yapılacak çalışmaların gündeme alınmasıyla toplantı sona erdi.