…
08 Temmuz 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

Çevrimiçi Erişilebilirlik Atölyeleri: Belediye Engelli Hizmetleri Birimleri Toplantısı Yapıldı


 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından şehirlerdeki yapılı çevreyi şekillendiren Belediyelerin mevzuatla kendilerine yükümlülük olarak verilen erişilebilirlik teknik gerekliliklerini dikkatle uygulamalarına destek olmak amacıyla “ERİŞİLEBİLİRLİK ATÖLYELERİ: Belediye Engelli Hizmetleri Birimleri”  konulu toplantı çevrimiçi yapıldı.

 

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Şubat-Mayıs 2021’de büyükşehir belediyelerinin Fen İşleri birimlerinde görev yapan, kaldırım yapım ve onarım işlerinde çalışan mimar, mühendis ve teknikerler ile yöneticilerinin katıldığı “ERİŞİLEBİLİRLİK ATÖLYELERİ: Kaldırımlar”  konulu 25 atölye çalışması tamamlandı. Bu atölyelerde yeni kaldırım inşa edecek veya tadilat yapacak olan belediyelerin ihale, projelendirme, inşaat ve kontrolörlük süreçlerinde erişilebilir kaldırımları hayata geçirmelerini sağlamak amacıyla bilgilendirmelerde bulunuldu.  

 

“Erişilebilirlik Atölyeleri” konseptiyle gerçekleştirilen yeni çalışmaya belediye engelli hizmetleri birimleri davet edildi. 6 Temmuz 2021 tarihinde çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda Bakanlık erişilebilirlik teknik ekibi tarafından belediyelerce yürütülen erişilebilirlik çalışmalarına da rehberlik ettiği bilinen engelli hizmetleri birimlerine ‘erişilebilirlik mevzuatı, standartları, erişilebilirliğin belediyenin hangi birimleri ile ilgili olduğu ve bu birimlerin yapması gerekenler ile Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar’ hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

Büyükşehir, il ve büyükşehir ilçe belediyelerinin engelliler ile ilgili iş ve işlemlerin yürütüldüğü birimlerinde çalışan 180 personelin katıldığı toplantının son bölümünde katılımcılar tarafından bilgi ihtiyacı duyulduğu iletilen konularda gerekli izahatta bulunuldu.