…
…
…
…
…
…
…
18 Ekim 2023, Çarşamba Ankara

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Haklar ve Kadınların Adalete Erişimi Eğitim Programı


   Başkanlığımız koordinasyonunda, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile UNWOMEN iş birliğinde 16-17 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Haklar ve Kadınların Adalete Erişimi Eğitim Programı” tamamlanmıştır.

   Ankara’da iki gün süren “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Haklar ve Kadınların Adalete Erişimi Eğitim Programı” Bakanlığımız, Adalet Bakanlığı, Barolar Birliği, Birleşmiş Milletlerden temsilciler ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

   Bakan Yardımcımız Sayın Leman YENİGÜN’ün katılım sağladığı programın ilk gününde; kadınlarla ilgili kanunlar, kanunlar kapsamında adalete erişim, şiddete maruz kalan kadınlara yönelik hukuki sorunlar ve çözüm önerilerine dair sunumlar yapılmıştır.

   Eğitim programının son gününde ise; “Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri ve Yargılamada Kadın Mağdurun Hakları” ve “Çocuk Teslimi Süreçleri” konularında bilgi paylaşımı yapılmıştır.

   Sunumların ardından katılımcılar, üç ayrı salonda gerçekleştirilen grup çalışmasında; güncel gelişmeler, kurumsal faaliyetler ve afet sonrasında kadınların adalete erişimi başlıklarında deneyim paylaşımları yaparak Programı tamamlamıştır.