…
…
…
…
…
…
20 Ekim 2023, Cuma Afyonkarahisar

“Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri Kreş Birimlerinde Görevli Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı” Yapıldı.


Bakanlığımızın il müdürlüklerinde kreş birimlerinde görevli personelin katıldığı beş gün süren eğitim Afyonkarahisar’da tamamlandı. Program, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Ayşegül Yıldırım Kara’nın açılış konuşmasının ardından daire başkanlarının ve il müdürlüklerimizde alanında uzman kişilerin sunumlarıyla ilerledi.

Eğitimde ele alınan konu başlıkları şu şekildedir; “Çocuk Koruma Hizmetlerinde Gündüzlü Hizmetlerin Rolü”, “Erken Çocukluk Gelişimi ve Önemi”, “Çocukların ve Ailelerin Kurumsal Bakım Uygulamaları ile Desteklenmesi”, “Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri”, “Özel Kuruluşların Başvuru, Açılış ve İşlemleri, Görevlendirilecek Personel İşlemleri”, “Özel Kuruluş Binalarına İlişkin Teknik Değerlendirme”, “Çalışma Hayatı ve İş Hukuku Açısından Özel Kuruluşlar” ile “Kreş Bilgi Yönetim Sistemi”.

Programın son gününde; kuruluşların/özel kuruluşların denetim iş ve işlemleri, meslekte sık karşılaşılan sorunlara çözümler ve iyi uygulama örneklerinin çalışılmaları yapıldı.

Eğitim, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü amirleri tarafından katılımcılara verilen sertifikalarla tamamlandı.