…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2024, Cuma Eskişehir

Güçlü ve müreffeh toplumlar inşa etmek, sosyal adaleti tesis etmek istiyorsak, kadının statüsünü güçlendirmek zorundayız


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İlimiz Vilayet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. İl Müdürlüğümüz ve bağlı Kuruluşlarında görev alan personellerimiz ile STK'ların katılım gösterdiği törende İl Müdürümüz Orhan Bayrak katılımcılara yönelik konuşma gerçekleştirdi.

İl Müdürümüz Orhan Bayrak “8 Mart Dünya Kadınlar Günü bir diğer adıyla Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolundaki verdikleri zorlu mücadelenin bir simgesidir. Kadınlarımızın siyasi, sosyal ve kültürel hayatta katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil tüm toplumun görevidir. Kadınlarımızın; eşit şartlarda eğitim-öğretimden faydalanmaları, meslek edinme ve çalışma haklarına sahip olmaları, toplumun mutluluğunu ve refahını sağlayacaktır.”

Bakanlığımızın ilimizde yürüttüğü hizmetlerden bahseden Bayrak “İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda “Kadın Kooperatifleri Çalışma Grubu” oluşturulmuştur. Kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve kadınların kooperatifler yoluyla güçlendirilmesi yönündeki çalışmalar ilimizde 2019 yılından beri devam etmektedir.

Ayrıca Bakanlığımız tarafından AB projesi olarak hayata geçirilen ve ülkemizde 30 pilot ilde uygulanan “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” Eskişehir’de de uygulanmaktadır. Proje ile ilimizde bulunan Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin arttırılması ve yaygınlaştırılmaları hedeflenmektedir.” dedi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu’nun çalışmaları sonucunda; 2022- 2025 yıllarını kapsayan “Eskişehir ili 2. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” yürürlükte olup devam ettiğini vurgulayan Orhan Bayrak, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının ilimizde etkin ve verimli bir şekilde sunulmasında emeği geçen tüm paydaş Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Meslek Odalarına teşekkürlerini iletti.

Program kadın misafirlerimize İl Müdürümüz ve İl Müdür Yardımcılarımızın günün anlamına ilişkin karanfil dağıtmasıyla sona erdi.