…
…
…
…
…
…
…
09 Mart 2020, Pazartesi Eskişehir, Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Günü


Eskişehir Valiliği tarafından“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle kahvaltılı toplantı programı düzenlendi.

Programa; Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın eşi Hanımefendi Kevser Çakacak, Eskişehir Milletvekili Sayın Prof. Dr. Emine Nur Günay, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hv. Org. Atilla Gülan’ın eşi Selma Gülan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, vali yardımcıları ve kaymakam eşleri, kamu kurum müdürlerinin eşleri, şehitlerimizin eşleri ve anneleri, ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ülkemizin gelişmesinde büyük emekleri bulunan, daima özverinin ve sevginin kaynağı olan kadınların, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel parçası olduğunu dile getiren Hanımefendi Kevser Çakacak, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:  

“ ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor; fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

Bir toplumun temel taşı aile, aile kurumunun temel taşı ise kadınlarımızdır. Unutulmamalıdır ki; her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır.

Türk kadınları; bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş; vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğurda gerektiğinde düşmana karşı kendileri savaşmışlardır. Öyle ki; Nene Hatun, Kara Fatma gibi nice Türk kadını şanlı tarihimizin kahramanlık listesinde yerlerini almıştır.

Tarihinde ve inancında kadını hep baş tacı olarak görmüş bizlerin; medeniyet değerlerimizden, inancımızdan, tarih ve kültürümüzden aldığımız güçle bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum.

Yine inanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur ve eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete, kültürden edebiyata her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, emek veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Tüm kadınların Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Milletvekili Sayın Prof. Dr. Emine Nur Günay ise programa katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti iletti. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anan  Günay yaptığı konuşmada, “Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi bugün de vicdanı körelmiş, insafını ve insanlığını kaybetmiş bölgesel ve küresel güçlere karşı mücadele veriyoruz. Bizim istiklal, istikbal ve istikrarımız için can vermiş evlatlarınız, eşleriniz kahraman askerlerimiz için ne söylesek az. Onları bu vatan için yetiştiren annelerin ellerinden öpüyorum. Her daim en zorlu şartlar altında evlerinden binbir endişeyle ama bir o kadar yürekten destekle uğurlayan eşlerin hepsine saygılarımı iletiyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Hanımefendi Çakacak masaları tek tek dolaşarak günün anısına programa katılan kadınlara çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.