…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2019, Pazartesi Eskişehir, Türkiye

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Farkındalık Yürüyüşü


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Eskişehir Sağlık İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası önünden başlayan yürüyüş Hamamyolu Caddesi üzerinde bulunan İl Müdürlüğümüze bağlı Odunpazarı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası önünde son buldu.

Yürüyüş sonunda güne ilişkin konuşma gerçekleştiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Alper SEZER,  “Hayatın her alanında sevgiyi, duyarlılığı ve fedakârlığı temsil eden, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun inşasında temel yapı taşı olan kadınlarımızın şiddet ve ayrımcılığa maruz bırakılması bir insanlık suçu ve insan hakları sorunudur. Aile içi şiddet sosyal ve ekonomik kalkınma önünde ciddi bir engeldir. Suça eğilimi arttırır. Kadın-erkek eşitliğin sağlanmasının önündeki en büyük engellerden biridir. Dolayısıyla kadına karşı şiddet sadece kadınların değil tüm toplumun bir sorunudur ve kadına yönelik şiddetle mücadele tüm bireyler için bir insanlık görevidir.” dedi.

Bu toplumsal sorunun çözümü için Bakanlığımız, şiddetin her türüne karşı duruşuyla 81 ilde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi açmış olup; ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

SEZER konuşmasının devamındaKadına yönelik şiddetle mücadelede köklü ve gerçekçi bir çözüm için çok taraflı bir mücadele zorunludur. Bu vesile ile içinde yaşadığımız toplumun bütün bireylerine ve aileye zarar veren kadına yönelik şiddetin artık hayatımızdan tamamen çıkması için devlet, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve tek tek fertler olarak gelin birlikte mücadele edelim.” dedi.

Ayrıca İl Müdürümüz Alper SEZER konuşmasının sonunda 1,5 ay önce eski eşi tarafından satırla yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ayşe Tuğba ARSLAN için yakınlarına başsağlığı diledi.

Yürüyüş Vali Yardımcımız Alper BALCI, İl Müdürümüz Alper SEZER, İl Müdürlüğü ve Kuruluşlarda görev alan idareci ve personellerimizin katılımları ile gerçekleştirildi.