…
19 Mart 2024, Salı Merkez, Edirne -Türkiye

“Yaşanmışlıkları ile tecrübe varlıkları ile hayatımızın bereketi”


İnsan doğar, yaşar ve bir gün yaşlanır. Yaşamın en güzel yanlarından birisi insanın geride bıraktığı nesillere, bilgi ve birikimlerini aktarabilmesidir. Yaşam olgusunun belirli evreleri vardır ve bu evrelerin bir bölümü ihtiyarlık olarak tabir edilen yaşlılık evresidir. Yaşlılık yaşamın büyük bir kısmını geride bırakmışlık gibi görülse de aslında kendi içerisinde ayrıcalıkları olan bir yaşam dönemidir. Bugünün gençleri yarının ihtiyarlıdır.

Tecrübe, bilgi ve birikimlerin en yoğun olduğu bu dönem, insana toplum nazarında en çok hürmet edilmesi gereken dönemdir. Tabi ki yaşlılık döneminin güzel yanları olduğu gibi zor yanları da vardır. Bize ihtiyaç duyan yaşlılarımıza saygı ve hürmette kusur etmemek toplumuzun önemli öğretilerinden biri olmuştur.

 

Yaşlılarımız geçmişin çalışanları, üretenleri ve bugünümüzü bize hazırlayanlarıdır. Hem İslam Dini hem Türk Toplumu gelenek ve görenekleri yaşlılarımıza sahip çıkmayı ve onlara saygılı olmayı bize öğretmektedir.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak yaşlılarımızın Psikolojik, Sosyal ve Fiziki açıdan her daim yanlarında olduğumuzu belirterek tüm Yaşlılarımıza Saygılarımı ve Hürmetlerimi arz ediyorum ve Yaşlılar Haftasını kutluyorum.