…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Mart 2023, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası Kapsamında Huzurevi Sakinlerine Yönelik Kahvaltı Programı Düzenlendi


18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası Kapsamında; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Edirne Merkez Huzurevi ve Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi ve Uzunköprü Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım Merkezinde kalmakta olan yaşlılarımız ile sabah kahvaltısında buluştuk.

Edirne Valiliğimizin Koordinesinde, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı İşbirliği ile düzenlenen kahvaltı programına; Edirne Valimiz H. Kürşat KIRBIYIK’ın eşi hanımefendi Dilek KIRBIYIK, Edirne Vali Vekili Sıdkı ZEHİN, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ ve İl Müdür Yard. Sebahattin BİLGİÇ, Edirne Merkez Huzurevi Müdürü İbrahim IRMAK, Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi Müdürü Esra ERİŞ, Uzunköprü Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım Merkezi Müdürü Sümeyra DEMİRBÜKEN, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran BALI ve Huzurevinde hizmet almakta olan yaşlılarımız katılım sağladı.

Gerçekleşen programda; Edirne Valimiz H. Kürşat KIRBIYIK’ın eşi hanımefendi Dilek KIRBIYIK ve Edirne Vali Vekili Sıdkı ZEHİN, yaşlılarımız ile yakından ilgilenerek sohbet ettiler.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ kahvaltı programında yapmış olduğu konuşmada; “Bizim geleneklerimizde; yaşlılara hürmet, sevgi, hizmet vardır. Bu geleneğin sürdürülmesi hem aile bağlarımızın hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem taşımaktadır. Bir toplumun hafızası olarak gelenek ve göreneklerin, milli ve manevi değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran yaşlılarımızın karşılaştığı sorunların en aza indirilmesi ve sorunların çözüme kavuşturulması, toplumsal dayanışmanın en önemli göstergelerinden biridir. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş büyüklerimizin, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakılmalarını sağlamak Bakanlığımızın öncelikleri arasındadır.  Yaşlılarımız geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, cemiyet hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Hayatlarının büyük kısmını ailesine, topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş olan yaşlılarımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini ve ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır şekilde bakımlarını sağlamak asli görevlerimizden biridir.

Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. En verimli çağlarını ülkesine, milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin “Yaşlılar Haftasını” kutluyor, kendilerine sağlıklı uzun ömürler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

Program sonunda yaşlılarımız “Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Uygulama Binasında” hizmet veren LALEL Kafe’de gönüllerince eğlendiler.

Huzurevlerinde hizmet almakta olan yaşlılarımız, başta Edirne Valiliği olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.