…
…
…
22 Aralık 2022, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Koruyucu Ailelerimize Yönelik Toplantı ve “Mahremiyet” Konulu Aile Eğitim Programı Düzenlendi


Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetleri / Koruyucu Aile Birimi tarafından, Edirne ilimiz genelinde koruyucu ailelerimize yönelik olarak 2022 yılı değerlendirme toplantısı ve ‘Kişisel Mahremiyet-Çocuk İstismarı ve İhlali’ konulu eğitim gerçekleştirildi.

Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi etkinlik salonunda farklı oturumlarda düzenlenen toplantı ve eğitimlerin açılış konuşması Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yrd. Sebahattin BİLGİÇ tarafından gerçekleştirilerek “Bakanlığımız Koruyucu Aile Hizmet Modeli” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantı sonrası gerçekleşen eğitimler İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapmakta olan meslek elemanları gerçekleştirildi.

Eğitimlerde; “okul öncesi dönemde mahremiyet, yaş gruplarına yönelik mahremiyet, çocukta mahremiyet algısının oluşturulması, sanal ortamda dijital mahremiyetin önemi, istismara maruz kalmış çocuklarla iletişim süreci ve istismar sürecinde yasal yollar, çocukla temas eden ailelere yönelik öneriler” konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.