…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Temmuz 2022, Perşembe Merkez, Edirne - Türkiye

Kıbrıs Barış Harekatının 48.Yılında Gazilerimiz ile Buluştuk


Kıbrıs Barış Harekatının 48.yılı dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesinde 20.07.2022 tarihinde program düzenlendi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesinde Kıbrıs Barış Harekatının anlam ve önemine ilişkin program düzenlendi.

Düzenlenen programa; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürü Uğur ÜLGEN ve Edirne İlinde ikamet eden Kıbrıs Gazileri katılım sağladı.

Program; Tüm Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden Gazilerimiz için saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürü Uğur ÜLGEN, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Ahmet İSMAİLOĞLU ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Kıbrıs Gazisi Fevzi DEMİR tarafından gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından TRT arşivlerinden edinilen Kıbrıs Barış Harekatı Video görüntüleri ve Fotoğraf albümleri programa katılan Kıbrıs Gazilerine gösterildi.

Programda konuşma gerçekleştiren Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ; “Bir güç olduğumuz bu görevde 498 kahraman evladımızı Kıbrıs’ta şehit verdik. Yüzlerce gazimiz var. Ama hepinizden Allah razı olsun. Bu süreçte 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. Yıldönümü, Kıbrıs’ın Barış ve özgürlük bayramı kutlu olsun. Tüm Kıbrıs hatıralarıyla dolu kahraman gazilerimizi kutluyorum. Bugün münasebetiyle TRT arşivinden yaşananlarla ilgili kısa bir video gösterimi ve fotoğraf sergimiz olacak. Daha sonra ikram ile programımızı bitireceğiz. Bizlere bu onuru verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah kabir rahatlığı, gazilerimize de uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.