…
…
…
04 Ocak 2023, Çarşamba Merkez, Edirne - TÜRKİYE

Karaağaç Mahallesinde Aile Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor


“Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar” projesi kapsamında, Bakanlığımızca yürütülmekte olan Aile Eğitim Programlarına istinaden, Valide Kadın Kooperatifi Üyelerine ve İl Müdürlüğümüz tarafından Sosyal Ekonomik Destek Hizmetinden faydalanan ailelere yönelik “En İyi Narkotik, Anne! ve YEDAM hizmetleri” eğitimi düzenlendi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Yeşilay Şubesi işbirliği ile düzenlenen eğitim 04.01.2023 tarihinde, Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi uygulama binasında gerçekleştirildi. Eğitimde; “Uyuşturucu ile Mücadele Çalışmaları, Uyuşturucu ile mücadele yetişkin eğitimlerinin önemi, madde bağımlılığı, aile içi iletişim, iletişim sorunları, çocuk/ergen psikolojisi, bağımlılık, UYUMA Projesi, TBM Çalışmaları (Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele), YEDAM hizmetleri(Yeşilay Danışmanlık Merkezi) konuları ele alındı.

Eğitim sonunda katılımcılara; UYUMA Projesi kapsamında, UYUMA aplikasyonu cep telefonlarına indirilerek, nasıl kullanılacağı tanıtıldı.

Edirne Valiliğimizin koordinesinde, Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi kapsamında;  Karaağaç Mahallemizde bulunan proje binasında farklı gün ve zamanlarda, “yaşlılara, engellilere, kadınlara, çocuklara, dezavantajlı gruplara ve çeşitli STK’ların üyelerine” eğitim ve kurs hizmetleri verilmeye devam edecek olup, halka açık olarak gerçekleştirilecektir.