…
…
…
…
03 Ağustos 2022, Çarşamba Merkez, Edirne - Türkiye

“Kadına El Kalkamaz” Farkındalık Çalışmaları Düzenlenmeye Devam Ediliyor


Edirne Valiliğimiz koordinesinde; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Müftülüğü işbirliği ile Erkeklere yönelik olarak, Edirne ilimiz Merkezinde Cuma Namazı sonrası camii çıkışlarında, Saraçlar ve Çilingirler Caddesinde “Kadına El Kalkamaz” mottosu ile farkındalık çalışmaları düzenlenerek, vatandaşlara el ilanı ve broşür dağıtıldı.

29.07.2022 tarihinde gerçekleşen farkındalık çalışmalarında ilimizdeki esnaflar ziyaret edilerek “Kadına El Kalkamaz” vurgusu yapıldı.  “Bakanlığımızın ve Kolluk Kuvvetlerinin Kadına Yönelik Gerçekleştirdiği Hizmet Modelleri, KADES Programı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünün İş ve İşleyiş Çalışmaları” tanıtılarak, çalışmalara ilişkin hazırlanan görsel materyaller esnaflara dağıtıldı.

Paydaş kurumların işbirliği ile Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Kapsamında, Özellikle erkeklerin yoğun olarak vakit geçirdiği alanlarda “Kadına El Kalkamaz! mottosu ile farkındalık ve bilinç düzeyi attırmak, KADES tanıtımları gerçekleştirerek, ŞÖNİM Hizmetlerinin bilinirliğinin arttırılmasına yönelik; etkinlik, eğitim ve saha çalışmaları yıl boyunca devam edecek.