…
25 Mart 2020, Çarşamba Merkez, Edirne - Türkiye

İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ’ın “26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü” Mesajı


Huzur ve medeniyetler şehri Edirne, 1912 yılında Balkan devletlerinin Osmanlı İmparatorluğu'na karşı giriştiği Balkan Savaşı'nda Mehmet Şükrü Paşa'nın kumandasında 155 gün kahramanca savunulmasına karşın, 26 Mart 1913'de işgal edilmiştir.

İşgalle birlikte Sarayiçi mevkiinde esir tutulan binlerce vatan evladı günlerce hayatta kalma mücadelesi vermiş, ancak açlık ve salgın hastalık nedeniyle Şehit düşmüştür. 26 Martta işgale uğrayan Edirne, Enver Paşa komutasındaki birliklerimiz tarafından 21 Temmuz 1913'te yeniden vatan topraklarına katılmıştır.

Dünyanın güçlü Devletlerine karşı; Balkanlarda, Çanakkale’de,  Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, Bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede,  15 Temmuz hain darbe girişimde, Barış Pınarı Harekâtında, Afrin’de, İdlip’te, Bahar Kalkanı Harekâtında… Milletimizin her bir ferdi İstiklal ve İstikbali için hiç çekinmeden canlarını feda etmişlerdir...    

Her gün olduğu gibi “26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Gününde de” Aziz Şehitlerimizi yâd ederken; bu birliktelik gününün beraberliğimize, demokrasimize güç katmasını temenni ederim…  Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Vatanımız, Milletimiz ve Bayrağımız uğruna canını feda eden tüm Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor; çocuklarını, eşlerini, yakınlarını, en sevdiklerini vatanımız için kaybedenlere sabırlar diliyor, ölümü göze almış Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

                                                Bilgin ÖZBAŞ

                   Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü