…
…
…
…
…
28 Kasım 2022, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

Huzurevinde Yaşlılarımıza Yönelik Eğitimler Verilmeye Devam Ediliyor


Trafik Eğitimi:

2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında Kasım ayının son haftasında Edirne İl Emniyet Müdürlüğü (Trafik Şube Müdürlüğü) tarafından, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Merkez Huzurevinde hizmet almakta olan yaşlılarımıza ve personellerimize yönelik Trafik Eğitimi verilmiştir.

Eğitimde, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü (Trafik Şube Müdürlüğü) görevlileri tarafından huzurevimizin çevresinde bulunan yaya geçitleri, kavşaklar fotoğraflı ve videolu olarak tanıtılmış, Huzurevinde hizmet almakta olan yaşlılarımız ve görevli personellerimiz trafikte, nasıl hareket etmeleri konusunda bilgilendirilmişlerdir.

Aralık ayı içerisinde de uygulamalı Trafik Eğitiminin yapılması planlanmaktadır.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi:

Trakya Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Topluluğu tarafından, Huzurevinde hizmet almakta olan yaşlılarımıza yönelik Kasım ayının son haftasında; “Ağız, Diş ve Protez bakımı” ile ilgili bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitim sonrasında, talebi olan yaşlılarımızın ağız ve diş muayenesi, Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Ahmet Altuğ ÇİLİNGİR ve Dr. Öğrt. Üyesi Aylin ÇİLİNGİR tarafından gerçekleştirilerek, klinik müdahalesi gerekli olan yaşlılar tespit edildi, yönlendirmeler yapıldı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı yatılı kuruluşlarda hizmet almakta olan vatandaşlarımızın “Ağız ve Diş Sağlığı Taraması” belirli aralıklarla Huzurevi Sağlık Birimi koordinesinde “İl Sağlık Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi” işbirliği ile gerçekleştirilmeye devam etmektedir.