…
27 Ocak 2023, Cuma Keşan, Edirne - Türkiye

Hane Ziyaretleri Gerçekleştirilmeye Devam Ediliyor


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Keşan Kaymakamlığı işbirliği ile Sosyal Hizmetler alanında desteklenen aileler hanelerinde ziyaret edilmeye devam ediliyor.

Gerçekleşen hane ziyaretlerine; Keşan Kaymakamı Cemalettin YILMAZ, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis MUSTAFAPAŞA ve görevli personeller katılım sağlıyor.

Mahalle ve Köy Muhtarlarının da desteği alınarak gerçekleştirilen hane ziyaretlerinde, aileler ile görüşmeler gerçekleştirilerek “sosyal hizmetlere erişim ve sosyal hizmet modelleri” konusunda bilgilendirmeler gerçekleştiriliyor.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ yaptığı açıklamada; “İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezlerimizde görevli personellerimiz tarafından; 2023 yılı başında da hane ziyaretleri gerçekleştirilmeye devam edilerek, “kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve dezavantajlı gruplara yönelik” talep değil arz odaklı çalışmalar sürdürülmektedir. Bizlerin ihtiyaç sahibi ailelere, yaşlılara, engellilere, çocuklara, kadınlara ve dezavantajlı gruplara yönelik en hızlı şekilde ulaşması ve Sosyal Hizmetler alanında destek olunabilmesi son derece önemlidir. Gerçekleştirdiğimiz Muhtar, Mahalle, Kıraathane ve Hane ziyaretlerinde, bizlere herhangi bir nedenden dolayı ulaşamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ederek gerekli destekleri ve yönlendirmeleri sağlamaktayız. Bu ziyaretlerin dışında Alo 183 hattımız 7 Gün 24 Saat tüm vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Edirne’mizin duyarlı vatandaşları sayesinde; ihtiyaç sahibi olup, bizlere ulaşamayan kişilere Alo 183 hattımıza bırakılan bildiriler ile ulaşmaktayız… Bizlere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmamızda destek olan muhtarlarımıza, duyarlı vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve işbirliği içerisinde olduğumuz paydaş kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.