…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Aralık 2022, Salı Merkez, Edirne - TÜRKİYE

Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi


5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre verilen Koruyucu Destekleyici Tedbir kararlarının uygulanması kapsamındaki yönetmeliğin 20.Maddesine göre; görevli ve sorumlu kurumlar arasında bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanması amacı ile oluşturulan 2022 yılı 4.Koordinasyon Toplantısı Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erdinç TOPÇU’nun “Çocuklara Yönelik Gerçekleştirilen Çalışmalar” sunumu ile başlayarak, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi, Gençlik  Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği  “Çocuklar Alanındaki Çalışmalar” konulu sunumları ile devam etti.

Toplantıda; 2022 yılı 1. 2. Ve3. Koordinasyon Toplantısında alınan kararların ve uygulamaların değerlendirmesi, alınan kararlar ve uygulamaların yanı sıra; suça sürüklenmiş ve mağdur çocuklar, mahkemelerin vermiş olduğu tedbir kararları, Edirne Merkez Mahalleler ve bağlı ilçelerin risk haritalarının değerlendirilmesi, çocuk izleme merkezinde gerçekleştirilen hizmetler, mahallelerde yaşanan suç teşkili olaylar ve nedenleri, refakatsiz çocuklar ile ilgili yapılan çalışmalar, Okul devamsızlığını azaltmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar, Sosyal Ekonomik ve Destek hizmeti ile desteklenen çocukların okul devamlılığı durumlarının değerlendirilmesi üzerine duruldu. Paydaş kurumların çocuklar alanında gerçekleştirdiği çalışmalar değerlendirildi.

20.12.2022 tarihinde Edirne Vali Yardımcısı Ali UYSAL’ın başkanlık ettiği toplantıya; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Önder ARPACI, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Çağlayan KURT, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Şahin KARAKAŞ, İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yrd. Ali KAYA, İl Gençlik ve Spor Müdürü Selim AK, İŞKUR Müdürü Şengül ÇİLDAM, Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem TAKINDI, Edirne SYDV Müdürü Tezcan FİDAN, Aile Destek Hizmetleri Müdürü Öznur ŞAHİN, M.Hulusi DATENİN Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Sermin DAĞ TARLACI, Edirne Merkez SHM Müdürü Ercan BAŞKAN, Keşan SHM Müdürü Nergis MUSTAFAPAŞA, Edirne ŞÖNİM Müdürü Nihan ERTAN, Edirne Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdür V. Volkan KORKMAZ, başta olmak üzere kurul üyesi kurumların yetkilileri ve görevli personeller katılım sağladı.