…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Ağustos 2022, Pazartesi Merkez, Edirne - Türkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık, İlimizi Ziyaret Etti


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Derya Yanık, 11 Ağustos Perşembe günü ilimizi ziyaret ederek, Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) ile Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışlarını gerçekleştirdi.


Uzunköprü ilçemizde açılışı gerçekleştirilen Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile ismini yaşattıkları Çağlanur Uçar'a Allah’tan rahmet, ailesine ise sabır diledi. "İnşallah burada kalan yaşlılarımızın dualarının Çağlanur için açık sevap kapısı olacağına inanıyorum” diyen Derya Yanık, “Diğer bağışçılarımız için de, onların geçmişleri veya kendileri için de açık bir sevap kapısı olacağına inanıyorum. Allah kabul etsin. Başta Uçar ailesi olmak üzere, bütün hayırseverlerimize huzurlarınızda bir kez daha çok teşekkür ediyorum." dedi.


Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışının ardından, Edirne il Merkezimizde hizmet verecek olan Şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi’nin (SODAM) açılışını gerçekleştiren Derya Yanık, Edirne'de 5 SODAM projesinin devam ettiğini ifade ederek, "Burada size yeni bir müjde daha duyuracağım. Şehidimiz Mustafa Tezgider kardeşimizin adını bu Sosyal Dayanışma Merkezimizde yaşatacağız. Bu merkezden destek alan çocuklarımız, ismi merak ettiklerinde karşılarında vatanı için canını feda etmiş bir kahramanın portresi çıkacak. İnşallah yeni açacağımız, burada sizinle müjdesini paylaşmak istediğim 1996 yılında şehit verdiğimiz Özer Camcı adına yeni bir SODAM daha açacağız. Buralardan hizmet alan çocuklarımız şehitlerimizin manevi hatırası içerisinde gelecekte vatanına milletine faydalı bireyler olarak yetişecekler. Özer Camcı SODAM'ımızın şimdiden Edirne'mize hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra da ihtiyaçlar doğrultusunda Roman vatandaşlarımızın yoğunlukla yaşadıkları yerlerde SODAM'ların yaygınlaştırılmasına devam edeceğiz. 2023 yılında ülkemizde SODAM sayısını 55’e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.


Daha sonra, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün hazırladığı ve Trakya Kalkınma Ajansı’nca kabul edilen “Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi” kapsamında kurulan, Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılış programına katılan Bakanımız Derya Yanık, yaptığı konuşmada: "Bu iki projemizle özellikle genç kadınlara önemli imkanlar sunuyoruz. Bunun yanında, kadının güçlenmesi çalışmalarımız kapsamında, Anadolu'da Ahilik kültürüne ve kooperatiflerle ilgili çalışmalarımıza ayrı bir önem, ayrı bir değer atfediyor. Kooperatifler halkımızın imece usulü diye tabir ettiği uygulamanın aslında daha kurallı ve tüzel bir kişiliğe kavuşmuş. Kooperatifler, yoksullukla mücadele, sürdürülebilir, sosyal ve ekonomik kalkınmayla istihdam politikalarında da önemli bir araç olarak değerlendirilmekte ve yeni bir boyut kazanmaktadır. Kadınlar kooperatifler sayesinde kendi iş fırsatlarını yaratabiliyor. Pazarlık gücü avantajlarını kullanarak bireysel olarak zorluklarla rahatlıkla baş edebiliyorlar. Ev içi istihdama katkı sağlıyor." dedi.