…
09 Kasım 2022, Çarşamba Yenişehir, Diyarbakır

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı


            Cumhuriyetimizin kurucusu ve Milli mücadelenin Başkomutanı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84. yılında şükran, saygı ve özlemle yad ediyoruz. 

               İstiklal mücadelemize liderlik eden ve aziz milletimizin büyük fedakarlığıyla bu destansı mücadeleyi eşsiz bir zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başarılı bir komutan ve büyük bir lider olarak ulusumuzun gönlünde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. O’nun yol göstericiliğinde ilerleyen bilinçli ve sorumluluk sahibi genç nesiller sayesinde bugün ülkemiz, dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi haline gelmiştir.

           Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı İstiklal Mücadelesini zaferle sonuçlandıran Mustafa Kemal ATATÜRK bu mücadeleyi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmış olup, onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını ilelebet yaşatmak ve ileri medeniyetler düzeyine taşımak üzerimize düşen temel sorumluluktur. İnanıyorum ki milletimiz, muasır medeniyet yolundaki kararlı yürüyüşünü ATATÜRK’ün fikirleri ve hedefleri doğrultusunda sürdürmeye devam edecek, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yücelterek sonsuza kadar yaşatacaktır.

               Bu duygularla, vefatının 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bu topraklar için canlarını göz kırpmadan siper eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum.

 

                                                                                                              Muzaffer AKÇAM

                                                                                   Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü