…
…
…
…
…
…
…
…
18 Ekim 2023, Çarşamba ÇORUM

ÇOCUK EVLERİ SİTESİNDE İLKOKULA DEVAM EDEN ÇOCUKLARIN AKADEMİK, SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİMİNİ DESTEKLEME PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


      Eğitim insan hayatını daha verimli ve başarılı hale getiren en önemli etkendir. Hayat boyu eğitimler yoluyla aldığımız bilgiyi tecrübelerimizle sabitleriz. Bakanlığımız politikaları gereği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın önemle vurguladığı ve protokollerle desteklediği konulardan bir tanesi koruma ve bakım altında kalan çocuklarımızın yetiştirilmesinde eğitime verilen büyük önemdir. Sadece kurum içinde değil paydaşlarımızla kurum dışında da eğitimlerimizin devam etmesi için projeler geliştirmekte ve uygulamaktayız.

       Bu kapsamda 0-18 Yaş Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında kalan çocuklarımıza ve TOKİ Şehit Şükrü Özyol ilkokulunda eğitim gören çocuklara yönelik; İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Çorum Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hazırlamış olduğumuz ‘‘Çocukların Akademik, Sosyal ve Duygusal Gelişimini Destekleme Projesinin’’ açılışını Vali Yardımcımız Sayın Erdoğan KANYILMAZ, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın İsmail YAĞBAT, İl Müftü Vekili Sayın Adem AYGÜL, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Abdullah KODEK,  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Türcay AKSOY, kurum amirleri ve mahalle muhtarının katılımıyla gerçekleştirildi.

      Projemizle kurumlar arası iletişimi ve işbirliğini artırmak, çocuklarda olumlu benlik algısının ve öz düzenleme becerilerinin geliştirilmesi, öz düzenleme becerilerinin geliştirilmesi ile olumlu davranışların sıklığını ve devamlığını artırmak, çocukların akademik başarılarının artırılması ve arkadaşlık ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ