…
…
…
…
01 Kasım 2023, Çarşamba Ankara, Türkiye

Merkezi Koordinasyon Alt Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.


Genel Müdürlüğümüz koordinesinde çocuk koruma alanında kurumsal yapıların güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla "Merkezi Koordinasyon Alt Komisyonu Toplantısı" Ankara'da gerçekleştirildi. Unicef tarafından teknik desteğin sağlandığı toplantıya ilgili kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarından 40 temsilci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Yardımcımız Sayın Leman Yenigün “Koordinasyon mekanizmasının verimli çalışması hem alandaki sorunları azaltacaktır hem de sağlıklı ve sürdürülebilir toplumun temeli için kurumlar arası koordinasyonun önemini bir kez daha ortaya koyacaktır.” dedi.
Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın esenliği için ortaya koyduğumuz çalışmaların, her bir çocuğun üstün yararı ilkesi ve bilinciyle yürütüldüğünü belirten Yenigün, “toplantının çocuklarımız adına verimli bir buluşma olacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Hedef çocuk koruma alanında kurumsal yapıların güçlendirilmesi

Komisyon, koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının ülke genelinde uygulanışını takip etmek, gözlemlenen sorunların çözümüne yönelik iş birliği ve koordinasyon sağlanmasını amacıyla kuruldu.
Toplantıda çocuk koruma alanında uygulanan mevzuatın gözden geçirilmesi ve güçlendirilmesi, çocuk koruma alanında kurumsal yapıların güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, koruma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik hizmetlerin güçlendirilmesi, koruyucu destekleyici tedbir kararları ile kuruluş bakım hizmetlerinde güvenlik desteklerinin değerlendirilmesi gibi önemli konular ele alındı.