…
…
…
…
01 Kasım 2023, Çarşamba Ankara, Türkiye

Çocuk Hakları İl Komitelerinde seçim heyecanı yaşandı.


2021-2023 döneminde görev yapan Çocuk Hakları Danışma Kurulu görev süresini başarıyla tamamladı. 2 yılda bir yapılan seçimle göreve gelen Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörlerinin ve Çocuk Hakları Çocuk Danışma Kurulu’nun seçim süreci bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantı ile yapıldı.

Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyesi çocuklar ile gerçekleştirilen çevrimiçi toplantı da farklı illerden aday olan çocuklar kendini tanıttı ve çocuk haklarına yönelik görüşlerini ifade etti.
Aday tanıtımlarının sonunda 81 ilden katılım gösteren Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyesi çocuklarımız elektronik ortamda oylarını kullanarak 2024-2026 döneminde görev yapacak Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri ve Çocuk Hakları Çocuk Danışma Kurulu üyeleri için oylarını kullandılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa Bilir, 2021-2023 döneminde pek çok çalışmaya imza atan Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri ve Çocuk Danışma Kurulu üyelerine görev süreleri boyunca yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Yeni dönemde görevine başlayacak olan Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri ve Çocuk Danışma Kurulu üyelerine şimdiden başarı dileklerini iletti.

Çocuk Hakları Çocuk Danışma Kurulu Çocuk Katılımının Ender Örneklerinden Biri

Çocuk Hakları Çocuk Danışma Kurulu; 81 ilde bulunan Çocuk Temsilcilerini koordine etmekte, aynı zamanda ulusal düzeyde yapılacak faaliyetlere yönelik yıllık eylem planı hazırlamakta ve uygulanmasını takip etmektedir. Çocuk Haklarının ülke genelinde etkin bir şekilde uygulanmasına yönelik hazırlanan yıllık eylem planlarının içeriği Çocuk Hakları Çocuk Danışma Kurulu toplantılarıyla hazırlanmaktadır.

Çocuk Hakları Danışma Kurulu Kimlerden Oluşur?

Çocuk Hakları Danışma Kurulu; İki yılda bir yapılan seçimlerle, Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyeleri arasından ve üye çocuklar tarafından seçilen 9 kız, 9 erkek üye ve 2 Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörü olmak üzere toplam 20 çocuktan oluşmaktadır.