…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Mart 2024, Pazar Bursa, Türkiye

ASDEP Hane Ziyaretleri ile Ailelerin İhtiyaçlarına Uygun Hizmetler Sunulmaya Devam Ediliyor


Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ziyaretleri ile uzman personeller ev ev dolaşarak ailelerin ihtiyaç ve taleplerine uygun sosyal hizmet modellerini sunmaya devam ediyor. Görüşmelerde, hanelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarını tespit etmeyi amaçlayan sorular sorulurken; yararlanabileceği hizmetleri görebilmek için kişiden istenilen kimlik bilgileri sürecin tüm aşamasında gizli tutuluyor.

Personellerimiz hane ziyaretlerini gerçekleştirirken; Bakanlığın logosunun yer aldığı kurum kimliği ve yaka kartlarını yanlarında bulundururken; logonun yer aldığı, kırmızı renkli yelek giyiyor.

Görüşmede, hanelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarını tespit etmeyi amaçlayan sorular soruluyor. Sorular, sosyal yardım ihtiyaçları, aile danışmanlık veya eğitim ihtiyaçları, engelli veya yaşlı bireylere yönelik ihtiyaçlar, çocuk, kadın, şehit yakını, gazi hizmetlerine yönelik ihtiyaçlar gibi başlıklarda toplanıyor. Bu sorular vesilesiyle hanenin tüm ihtiyaçları tespit ediliyor, herhangi bir ihtiyacı yoksa ihtiyaç halinde destek alabileceği kamu kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi veriliyor. 

ASDEP Hane Ziyaretleri doğrultusunda 2024 yılı ilk çeyreğinde Osmangazi Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) 10466, Yıldırım SHM 4002, Gürsu SHM 1283, Mustafakemalpaşa SHM 1241, Karacabey SHM 1491, Yenişehir SHM 1351, Orhaneli SHM 1002, Orhangazi SHM 1256, Gemlik SHM 2856, İnegöl SHM 2135, Nilüfer SHM 2035 hane olmak üzere toplamda 29.158 hane ziyaret edilmiştir.