…
…
…
…
05 Nisan 2024, Cuma Bursa, Türkiye

8 Nisan Dünya Romanlar Kapsamında Eğitimler Gerçekleştirdik


Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aile üyesi bireylerin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri için hazırlanan Aile Eğitim Programı kapsamında eğitimlerimiz 11 Sosyal Hizmet Merkezimizle 17 ilçede sürdürüyoruz.

Bu kapsamda Nisan ayının ilk haftasında 8 Nisan Dünya Romanlar günü vesilesi roman vatandaşlarımıza yönelik eğitimler gerçekleştirdik.

Osmangazi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzce roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı mahallede hizmet veren Faik Yılmaz İpek İlkokulunda öğrenci velilerine yönelik müdürlüğümüz hizmet modelleri ve çocuk işçiliği, çocuk ihmal ve istismarı, erken yaşta evlilik gibi konularda farkındalık eğitimi verilmiştir.

İnegöl Sosyal Hizmet Merkezimizce bilinçlilik düzeyini arttırarak topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla roman vatandaşlarımıza yönelik Sosyal Destek Merkezi (SODAM)’da mahremiyet eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Gemlik Sosyal Hizmet Merkezinde görevli personelimiz tarafından Kumla Halk Eğitim Kurs Merkezinde kurs gören kadınlara yönelik "Aile İçi İletişim" konulu sunum yapılmıştır.