…
27 Ekim 2023, Cuma Bolu-Türkiye

İl Müdürümüz Cemal KESKİN'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı


    Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 100. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

     Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, millet, vatan ve istiklâl sevgisini milli irade kavramına dönüştüren, onurlu bir mücadeledir. 

     Bugün bu anlayış ile Cumhuriyetimizi bize emanet eden şehit ve gazilerimizin vuslat bulduğu kutlu ruhtan aldığımız ilham ile Cumhuriyetimizin 100. Yıl gurunu hep birlikte paylaşıyoruz.

     Binlerce yıla uzanan köklü devlet geleneğimiz, her geçen gün daha da güçlenen demokrasimiz, temelinde insani değerlere olan hassasiyetlerimiz ile sadece ülkemize değil aynı zamanda bölgemize ve tüm dünyaya da umut olmaya devam ediyoruz.

     100 yıl önce ecdadımızın bedelini kanıyla ödediği Türkiye Cumhuriyeti’ni o günkü azim ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içerisinde muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarmak boynumuzun borcudur.

     Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyorum.

 

Cemal KESKİN

İl Müdürü