…
…
…
23 Eylül 2021, Perşembe Bingöl, Türkiye.

İl Müftülüğü Bünyesindeki Personellerle Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planının Tanıtım Toplantısı Yapıldı


İl Müdür Yardımcımız Orhan VARAN ve İl müdürlüğümüzde görevli Psikolog Pınar BOZKURT tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapmakta olan Şube Müdürleriyle ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’ yapılmıştır.

Bingöl İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir politika belgesi olan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı” kapsamında önümüzdeki 4 yıl boyunca belirlenmiş hedef, strateji, faaliyetler ve bu faaliyetlerin yürütülmesinden sorumlu kurum kuruluşlara yönelik bilgi verilmiştir. Aynı zamanda, il düzeyinde Ulusal Eylem Planı faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine nasıl katkıda bulunabileceğimiz üzerine bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

Kadına yönelik şiddetin, toplumun tüm kesimlerini etkileyen ve ilgilendiren küresel bir sorun olduğu, mücadele noktasında ise tüm kurum kuruluşlar dâhil toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı bir şekilde mücadelenin bir parçası olarak yer alması gerektiği vurgusu yapılarak toplantıya son verilmiştir. Toplantıya 9 personel katılım sağlamıştır.