…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Ekim 2023, Pazartesi Türkiye, Bartın

Cumhuriyetimiz 100 Yaşında


Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ömertepesi Stadında düzenlenen kutlama programında ilk olarak Valimiz Dr. Nurtaç Arslan, beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile tören birlikleri ve vatandaşların bayramını kutladı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajları okundu. 

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Arslan, " Bugün bizler için çok özel ve onurlu bir gün. Bugün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin Tabiatına ve Şiarına En Uygun İdare” olarak ifade ettiği, geleceğimizin teminatı, yeniden dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamanın haklı gururunu ve büyük sevincini yaşıyoruz. Türk Milletinin en büyük bayramı Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun. Mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna verilen kurtuluş mücadelesinin taçlanarak Cumhuriyetimizin kurulduğu bu anlamlı günün 100. yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onunla bu kutlu mücadeleyi veren kahraman silah arkadaşlarını, üstün fedakarlıkları ile vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe rahmet ve şükranla anıyor;  aziz milletimizin, Bartınlı hemşerilerimizin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!" dedi.

Müdürlüğümüze bağlı Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Bartın Otizm Derneği öğrencilerinin; birlikte oynamış oldukları zeybek dansı ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Şiirlerin okunması, gösterilerin sergilenmesi, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam eden program; ay yıldızlı Bayrağımız, okul bayrak ve flamaları, öğrenciler, askeri birlik, kolluk kuvvetleri, sporcular, STK gönüllüleri ile kamu kurumlarının görev araçları tarafından gerçekleştirilen tören geçişinin ardından sona erdi.

Valimiz Dr. Nurtaç Arslan ve eşi Doç. Dr. Yakup Arslan’ın ev sahipliğinde Valilik Camlı Salonda resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona; Koruyucu Ailelerimiz, Huzurevi sakinlerimiz, Özel gereksinim bireylerimiz, Şehit Yakını ve Gazilerimiz ile Müdürlüğümüz personeli katılım sağladı. Masaları tek tek gezerek davetlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Vali Arslan, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Kabul Töreni, pasta kesilmesiyle sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Valiliğimiz koordinesinde düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet yürüyüşü
Valiliğimiz önünde saat 19.30’da başlayan kortejde Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarda görevli personelimiz ve aileleri ile  binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleleri ile birlikte marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına ulaştı.
Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla program sona erdi.