…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Aralık 2023, Salı Bartın, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliğimiz


3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Müdürlüğümüze bağlı Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendik.

Etkinliğe Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb Erkan Şahin, Vali Yardımcısı Zeynep Topcu, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Müdürümüz Yavuz Korkmaz, ilgili STK başkanları, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.

Özel gereksinimli bireylerimiz tarafından hazırlanan etkinlikte; okçuluk gösterisi, down sendromlu özel birey Gürkan Altan’ın temsili milletvekili olması ve misafirlerini ağırlaması, resim sergisinin gezilmesi, halk dansları ve spor gösterisi, seramik yapımı kursunun açılışı ve uygulama mutfağında kurabiyelerin hazırlanmasının ardından İl Müdürümüz Yavuz Korkmaz ve özel gereksinimli bireylerin velileri konuşmalarını gerçekleştirdi.


Akabinde kürsüye gelen Vali Arslan, engelli bireylerimizin iyi bir eğitim almaları, sosyal hayata katılmaları, üretim ve istihdam imkanlarına ulaşmalarının öneminden bahsederek, devletimizin son yıllarda yaptığı güzel çalışmalarla birçok alanda ciddi mesafeler alındığını, önemli olanın kalplerimizdeki ve zihinlerimizdeki engellerin kaldırılması olduğunu ifade etti. Vali Arslan, fırsat verildiğinde her alanda azimle ve inançla çok güzel başarılara imza atan tüm engelli bireylerimizin ve fedakar ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik ederek, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diledi.


Özel gereksinimli bireylerimizin müzik gösterisi ile devam eden program, günün anısına pasta kesilmesi ve engelli bireylerimize hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.