…
…
…
…
…
19 Ağustos 2022, Cuma Ankara

Türkiye Boşanma Nedenlerinin Mevcut Analizi Araştırması Çalıştayı Düzenlendi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, aile yapısının güçlenmesi, sağlıklı toplum ve bireyin oluşması ve evliliklerin korunmasına yönelik ‘Türkiye Boşanma Nedenlerinin Mevcut Analizi Araştırması Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Cem URALDI’nın başkanlığında başlayan çalıştayın ilk oturumuna akademisyenler ile Bakanlığımız uzmanları katılım sağladı.

Katılımcılar, Türkiye’deki evliliklerde yaşanan boşanmaların verilere dayalı sağlıklı analizinin oluşturulmasını, çok yönlü bilimsel araştırmalarının yapılmasını ve evlilik ile boşanma süreçlerini ele aldı.

Yol haritasının ortaya konulduğu oturumun sonunda; ‘Türkiye Boşanma Nedenlerinin Mevcut Analizi Araştırması’ için belirlenen uzman ekip ile saha çalışması, raporlama ve hedeflenen çalışmaların ilerleyen tarihlerde gerçekleştirilmesi planlandı.

Türkiye’de, ilk olarak 2008 yılında yapılmış olan ‘Türkiye Boşanma Nedenleri Mevcut Analizi Araştırması’ düzenli aralıklarla oluşturulan uzman ekip ve akademisyenler ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülmektedir.