…
…
…
…
23 Ağustos 2022, Salı Ankara

KKTC Heyeti Bakanlığımıza Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi


Kıbrıs İşbirliği ve Eylem Planı kapsamında, Eylem Planının başarı ile uygulanması ve tarafların işbirliği ve koordinasyonlarını artırmaya ve karşılıklı talep ve bilgilendirmeleri sağlamak üzere, 15-19 Ağustos 2022 tarihinde KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan TAÇOY başkanlığında, Bakan Danışmanı ve Proje Koordinatörü ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü olmak üzere KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının farklı birimlerinde görev yapan 14 kişilik heyet Bakanlığımıza çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı koordinesinde beş gün süren çalışma ziyareti süresince; Bakanlığımızın 5 Genel Müdürlüğü Kıbrıs İşbirliği ve Eylem Planı kapsamında sunum ve bilgilendirme yapmış olup kuruluş ziyaretleri gerçekleştirmiştir. Genel Müdürlüğümüz Daire Başkanlıkları bu kapsamda sunum/bilgilendirmelerini gerçekleştirmiştir. Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri sunum/bilgilendirilmesi, Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan sosyal araştırmalara ilişkin sunum/bilgilendirme ve görüş alışverişi, ASDEP ve SHM Uygulaması hakkında sunum/bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca Yenimahalle Sosyal Hizmet Merkezi Mobil Ekip incelemesi ve Etimesgut Sosyal Hizmet Merkezi saha ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında 2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması

14 Nisan 2022 tarihinde Ankara'da imzalanmış, 24 Mayıs 2022 tarih ve 31845 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5596 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylanarak yürürlüğe girmiştir. 5596 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ekinde Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Çerçeve Belgesi yer almaktadır. Belge ile yayımlanan eylem planı kapsamında Bakanlığımızın sorumlu olduğu iki politika ve on üç eylem bulunmaktadır. Bu Eylemlerin dört tanesinden Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz sorumludur. Genel Müdürlüğünüzün sorumluluğunda bulunan eylemlerin eylem planında belirtilen sürede tamamlanmasına yönelik olarak detaylı iş planları hazırlanmış ve Genel Müdürlüğümüz bünyesindeki Üç Daire Başkanlığımız ilgili Dört Eylemin gerçekleştirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.