…
…
…
…
…
08 Nisan 2021, Perşembe Ankara

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri İstişare ve Uyum Eğitim Programı Gerçekleştirildi


Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri İstişare ve Uyum Eğitim Programı 24 Şubat-7 Nisan tarihleri arasında çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Sosyal Hizmet Merkezlerimizin hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve hizmet kapasitelerinin yükseltilmesi amacı ile düzenlenen program 7 grup halinde bir gün süreli yapıldı.  Bu kapsamda İstişare ve Uyum Eğitimleri; I. Grup 24 Şubat,  II. Grup 3 Mart, III. Grup 10 Mart, IV. Grup 17 Mart, V. Grup 24 Mart, VI. Grup 31 Mart ve VII. Grup 7 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Çevrim içi ortamda düzenlenen eğitimlere; Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden Prof. Dr. Tarık Tuncay, Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden Prof. Dr. Elif Gökçearslan, Daire Başkanları, Uzmanlar ve 355 SHM müdürü katılım sağladı.

Genel Müdürümüz Dr. Muhiddin Şahin’in ve Genel Müdür Yardımcımız Şuayip Tunçal’ın açılış konuşması ile başlayan eğitimlerde; “Bakanlığımızın sosyal hizmet vizyonu, sosyal hizmet planlaması ve işleyişi, sosyal hizmetin dünü ve bugünü, koruyucu ve önleyici hizmetlerin SHM’lerde yeri ve önemi, etkili yönetim ve liderlik becerileri,  eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin önemi, vaka ve kriz yönetimi, etkili ve sağlıklı iletişim, mobing, stres ve öfke yönetimi,  etkin ve verimli kaynak kullanımı ve SHM Müdürlerinden beklentiler” konuları ele alındı.

Program; gelen görüş ve önerilerin değerlendirilmesi ile sona erdi.