…
…
…
…
06 Nisan 2021, Salı Ankara

Aile Eğitim Programı Bölgesel Toplantıları Gerçekleştirildi


  1. Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında; Akdeniz, Ege, Karadeniz, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesel toplantıları gerçekleştirildi.

Koruyucu ve önleyici bir eğitim programı olan Aile Eğitim Programının etkin bir şekilde uygulanması,  karşılaşılan sorunların giderilmesi, iyi örneklerin paylaşılması, modüllere ilişkin genel değerlendirmelerin alınması, geliştirilmesi gereken alanların tespit edilmesi ve nitelikli bir eğitici kültürünün oluşturulması amacıyla tüm İl Müdürlüklerinin katılımıyla bölgesel düzeyde toplantılar gerçekleştirildi.

Her bölgeden bir ilin ev sahipliğinde düzenlenen toplantılara İl Müdürlüklerinden; Aile Eğitim Programı uygulamalarından sorumlu İl Müdür Yardımcısı, formatör, eğiticiler ve Genel Müdürlüğümüzden bölge sorumlusu personel katıldı.

Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgeleri 24 Mart 2021 tarihinde, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri 25 Mart 2021 tarihinde, Marmara Bölgesi 29 Mart 2021 tarihinde,  30 Mart 2021 tarihinde ise Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin toplantıları yapıldı.

Aile Eğitim Programı uygulamalarının il ve bölge bazlı değerlendirmelerin yapıldığı toplantılar, AEP eğiticilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve Pandemi sürecinde programın uygulanması ve geliştirilmesine ilişkin önerilerle son buldu.