…
…
…
…
…
…
30 Mart 2022, Çarşamba Antalya

“Sosyal Hizmet Merkezi Müdürleri İstişare Toplantısı ve Eğitim Programı” gerçekleştirildi


Aileler ve topluma yönelik sosyal hizmet çalışmalarının yanında aynı zamanda çocuk, genç, kadın, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilere, koruyucu, önleyici, destekleyici, iyileştirici ve geliştirici hizmetler sunan Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) müdürlerine yönelik “İstişare Toplantısı ve Eğitim Programı” gerçekleştirildi.

Program, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile Genel Müdürlüğümüz iş birliğinde, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 21-25 Mart 2022 tarihleri arasında Antalya'da ve beş gün süreli olarak gerçekleştirildi. Programa 383 SHM Müdürü katılım sağladı. Programda 2 Akademisyen ile birlikte ilgili Bakanlık birimlerinden ve Genel Müdürlüğümüzden 11 personel eğitimci olarak görev aldı.

Program, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Mülteci Koruma Birimi Müdür Yardımcısı Derya KÖKSAL, Genel Müdürlüğümüz Toplum Hizmetleri Daire Başkanı Necdet BAYTOK ve Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Ahmet Abdullah SEZEN’in konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki KARATAŞ tarafından “Türkiye’de Sosyal Hizmetlerin Gelişimi ve SHM’lerin Yeri” ve “SHM'lerde Etkili Yönetim ve Organizasyon” konulu eğitimler gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergün HASGÜL tarafından “SHM'lerde Hizmet Alanlar ve Çalışanlarla Doğru İletişim” konulu sunum gerçekleştirildi. Kalan günlerde Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız birimleri tarafından sunumlar gerçekleştirilerek, yürütülen hizmetler ve SHM’lerin yaşadığı sorunlar, SHM Müdürleri ile istişare edildi.

Genel Müdürümüz sayın Cem URALDI tarafından 24 Mart 2022 Perşembe günü SHM Müdürleri ile istişare toplantısı gerçekleştirilerek SHM Müdürlerinin görüş ve önerileri alındı. 25 Mart 2022 tarihinde, Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan SHM Yönetmelik Taslağına ilişkin SHM Müdürlerinin görüş ve önerileri alındı.

Program Cuma günü Genel Müdürümüz sayın Cem URALDI’nın kapanış konuşmalarının ardından katılım belgelerinin dağıtımı ile tamamlandı.