…
19 Haziran 2021, Cumartesi Ankara

Pandemi Döneminin ve Dijitalleşmenin Aile Yaşamına Etkisi Paneli Raporu Yayımlandı


Aile Haftası Etkinlikleri kapsamında Genel Müdürlüğümüz tarafından 18 Mayıs ve 20 Mayıs 2021 tarihlerinde "Pandemi Döneminin Aile Yaşamına Etkisi ve Aile İçi İlişkiler" ve “Pandemi Döneminde ve Dijitalleşen Dünyada Aile” başlıklarında iki oturumda düzenlenen panelin raporu yayımlandı.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Olgun Gündüz'ün moderatörlüğünde "Pandemi Döneminin Aile Yaşamına Etkisi ve Aile İçi İlişkiler" başlığıyla gerçekleştirilen panele;  Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Bülent Tekbıyıkoğlu, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Emine Özmete,  Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Selvi ile İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Bozkurt katılım sağladı.

Dr. Dursun Ayan’ın moderatörlüğünde “Pandemi Döneminde ve Dijitalleşen Dünyada Aile” başlığıyla gerçekleştirilen panele;  Ankara Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müdriye Yıldız Bıçakçı, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Güllüpınar ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı konuşmacı olarak katıldı.

Pandemi döneminde aile içi ilişkiler, aile içi iletişim, birey, aile ve toplum sağlığı, çocuk ve ebeveyn ilişkisi, sosyal yardımlar, medya kullanımı gibi konu başlıklarının ele alındığı Pandemi Döneminin ve Dijitalleşmenin Aile Yaşamına Etkisi Paneli Raporu hazırlanarak Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sayfasında yayımlandı. Panel raporunda, panelistlerin gerçekleştirdiği sunumların özetleri ile sonuç, tespit ve öneriler bölümleri yer almaktadır.

Raporu indirmek için tıklayınız.