…
…
16 Haziran 2021, Çarşamba Ankara

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Başlangıç Düzey Müdahale Eğitimleri Başladı


Afet ve acil durumlarda görev yapacak personelin, koordineli ve etkin psikososyal destek hizmeti sunmaları amacıyla düzenlenen “Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Başlangıç Düzey Müdahale Eğitimi”nin I. Grubu 14-15 Haziran 2021 tarihlerinde çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Eğitime; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bayburt, Batman Bolu, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve destek çözüm ortaklarımızda görev yapan; sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, öğretmen, sosyolog, psikolojik danışman ve idarecilerden oluşan 75 personel katıldı.

Programda; “Afet ve Acil Durumlarda Temel Kavramlar”, “Türkiye Afet Müdahale Planı”, “Psikososyal Destek Ulusal ve Yerel Plan”, “Psikososyal Müdahale ve Temel İlkeler”, “Çalışana Destek”, “Afet ve Acil Durumlarda Ruhsal Travma”, “Psikolojik İlk Yardım”, “Afet ve Acil Durumlarda İhtiyaç ve Kaynak Tespiti-Kurumlar Arası İşbirliği” ve “Toplum Katılımı” başlıklarında sunum yapıldı.

Bursa ASHİM’den Psikolojik Danışman Füsun Serim, Denizli ASHİM’den Sosyal Çalışmacı Doğan Çakan, Kütahya ASHİM’den Psikolog Seda Karpuz, Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığından Sosyal Çalışmacı Gülşah Alakara Özcan, Eskişehir ASHİM’den Psikolog Onur Çalışkan ve Antalya ASHİM’den Psikolog Seçkin Akkoyun Programda Eğitimci olarak yer aldı.

İki gün süren Program, katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.