…
…
…
…
…
…
…
…
28 Ekim 2022, Cuma Ankara

Bağımlılıkla Mücadele İl/İlçe Çalıştayları Değerlendirme Şurası Ankara’da Gerçekleştirildi


Bağımlılıkla Mücadele İl/İlçe Çalıştayları Değerlendirme Şurası Sağlık Bakanlığı koordinesinde, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla 18 – 19 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Şura’nın öğleden önceki oturumunda açılış konuşmaları, video gösterimleri yapılarak şura açılışı gerçekleştirildi. Akabinde Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin KOCA’nın konuşması, ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı BMYK Başkanı Sayın Fuat OKTAY’ın konuşması ile devam etti. Kamu kurumlarımızın bağımlılıkla mücadele konusunda gerçekleştirmiş oldukları çalışmaların sunumları programda yer aldı.  Öğleden sonraki oturumda ise Bağımlılıkla Mücadele Kurulu üyesi Bakan Yardımcıları moderatörlüğünde 16 farklı oturum şurada yer aldı. Oturumlar 18 Ekim 2022 (Öğleden Sonra), 19 Ekim 2022 (Öğleden Önce) tarihlerinde gerçekleştirildi.

Çalıştay masaların sorumluluğu, sorumlu her bir Bağımlılıkla Mücadele Kurulu (BMK) Üyesi Bakanlığa verildi. Bakanlığımız bu doğrultuda 2 No’lu salonda moderatörlüğü gerçekleştirdi. Çalıştay masalarında moderatörlük görevi BMK üyesi Bakan Yardımcısına, moderatör yardımcılığı BMTK üyesi Daire Başkanına, raportörlük ise BMTK üyesi kurum temsilcisine verildi. Çalıştay masalarında görüşülmek üzere her masa için 5’er il belirlenerek masalarda bu illerin Vali Yardımcıları, İl Sağlık Müdürleri, Halk Sağlığı Müdürleri ve ayrıca ASHB, MEB, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yeşilay kurumlarından katılımcılar yer aldı.

Söz konusu 16 çalıştay grubunda alınan kararlar sunum formatında hazırlanarak 19 Ekim 2022 (Öğleden Sonra)  Ana Salonda tüm katılıcılarla paylaşıldı. Bağımlılıkla Mücadele genel değerlendirmelerle sonlandırıldı.