…
05 Nisan 2024, Cuma Antalya,Türkiye

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in Kadir Gecesi Mesajı;


Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’in 27. gecesine tekabül eden ve bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz.

Kuran-ı Kerim’in nazil olduğu gece olarak bilinen Kadir Gecesi; Allah’ın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihaî mesajı olan Kuran-ı indirmesinin, insanlığın hidayetinde bir dönüm noktası teşkil etmesi sebebiyle özel bir anlam taşımaktadır. Dolayısıyla bu mübarek gecede, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atarak, nefretin kötü arzularından arınıp, dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi zarar verici duygulardan temizlenmek gerekmektedir.  Bu sebeple bizler de Allah'ın sonsuz rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu müstesna geceyi, hatalarımızın telafisi için bir fırsat olarak görmeli ve Yüce Allah’ın tüm insanlığa kurtuluş çağrısı olarak göndermiş olduğu Kuran’ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin kainata yayıldığı, ilahi rahmet ve lütufların bol olduğu bu geceden tam manasıyla istifade edebilmek için gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz ve çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor; bu gecenin, feyzinden ve bereketinden hakkıyla istifade edebilmeyi temenni ediyor ve bütün insanlığın affına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.