…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Nisan 2024, Salı Antalya, Türkiye

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendik


2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle İl Müdürlüğümüze bağlı Antalya Otizm Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüzde farkındalık programı düzenlendi.

Programa İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, İl Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz, Kuruluş Müdürlerimiz, Personellerimiz, Kuruluşumuzdan ve İl Müdürlüğümüzden hizmet alan Otizmli bireyler ve aileleri katıldı.

Programda konuşan İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, “2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Nisan ayı başta olmak üzere tüm yıl boyunca ilimiz genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak otizmli bireylere ve ailelerine çeşitli alanlardaki hizmetlerimizle destek oluyoruz.” dedi.

Program 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Antalya 3'üncü Piyade Eğitim Tugayı Bölge Bando Komutanlığı tarafından farkındalık konseri ile devam etti. Ardından Çocuk kuruluşumuzdan hizmet alan çocuklarımız, farkındalık için özel bireylere hediyeler takdim ettiler ve Adem Tolunay Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdikleri, mektuplar Otizmli bireylerin ailelerine verildi.

Programın kapanışında, Antalya Otizm Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüzden hizmet alan bireyler tarafından şiir, şarkı ve dans gösterisi yapıldı.