…
…
…
07 Nisan 2023, Cuma Yalova, Türkiye

Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Bahattin ATÇI ve İl Müdürümüz Arif LAÇİN 8 Nisan Romanlar Günü Adına Bir Takım Ziyaretler Gerçekleştirdi


Her kültürün yaşadığımız toplum içinde önemli bir yeri vardır. Aynı zamanda her kültür, uzun zamandan beri getirdiği birbirinden farklı ögeleri barındırmaktadır. Roman kültürünün de tarihsel süreciyle içinde barındırdığı farklılıklarla her zaman karşılaşmaktayız. Kendilerine özgü yaşamları, zengin ve farklı kültürleriyle özellikle müzikteki ustalıklarıyla toplumumuza katkılar sağlamışlardır. Aynı zamanda hepimizin yaşadığı sorunlarla birlikte kültürel olarak da Roman vatandaşlarımızın yaşadığı farklı sıkıntılar, sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunlar İl Müdürlüğümüze yansıdığı gibi Roman dernekleri tarafından da gün yüzüne çıkarılmaktadır.

Roman vatandaşlarımızın sorunlarının tartışıldığı, kültürlerinin korunmasına yönelik istişarelerin yapıldığı bir gün olarak Dünya’da kabul edilen 8 Nisan Günü, ülkemizde de vatandaşlarımızın başta eğitim, istihdam ve iskan sorunları olmak üzere, sorunların çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zeminin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla ‘Romanlar Günü’ olarak kutlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 8 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Yayımlandığı günden itibaren Müdürlüğümüz ve tüm paylaşımlarımızla Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için çalışmalar yapmaktayız ve her zaman yanlarındayız, yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bu kapsamda Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Bahattin ATÇI başkanlığında İl Müdürümüz Arif LAÇİN Roman Dernekleri ve Roman vatandaşlarımıza ziyaret gerçekleştirerek yanlarında olduklarını belirtti.