…
15 Mayıs 2022, Pazar Yalova,Türkiye

Güçlü Aile Güçlü Toplum Demektir


Aile, toplum içindeki en küçük birimdir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1993 yılında aldığı bir kararla 15 Mayısı “Uluslararası Aile Günü” olarak ilan etmiş ve 1994 yılından itibaren de tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaya başlanmıştır. Ayrıca her yıl 15–21 Mayıs tarihleri arasında “Aile Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Aile Eğitim Programı (AEP) ülke genelinde uygulanmak üzere bir yetişkin eğitim programıdır. Bu program ile aile üyesi bireylerin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri için hazırlanmıştır.

Aile Eğitim Programları ülkemizde sağlıklı, mutlu ve sorun çözme becerisine sahip ailelerin oluşmasında ailelerin;  Eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, Aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına,  Sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve  Karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce sunulan eğitimler kapsamında yer alan AEP eğitimleri belirli periyodik aralıklarla müdürlüğümüz ve  kuruluş personellerine ayrıca ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında  düzenlenmektedir.

Güçlü aile yapısı ile güçlü toplum ilişkisi birbiri ile doğru orantılı olup, ailenin sosyal açıdan desteklenmesi ve güçlendirilmesi her açıdan sağlıklı bireyler yetiştirilmesi önem arz etmektedir.

Bu doğrultuda Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından sunulan hizmetlerle aile bütünlüğünün korunması amacıyla,  Koruyucu Aile, Evlat Edinme, Doğum Yardımları, Sosyal ve Ekonomik Destek , Engelli Evde Bakım Hizmetleri ile Eğitim ve Danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 15-21 Mayıs tarihleri arasında farkındalık oluşturmak adına çeşitli etkinliklerle kutlayacağımız “Aile Haftası” kutlu olsun.