…
…
…
…
…
…
28 Temmuz 2021, Çarşamba Yalova, Türkiye

Çınarcık ve Paşakent Huzurevi Sakinleri Arasında Bocce Dostluk Maçı Düzenlendi.


Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı huzurevlerinde aktif yaşlanma hedefine yönelik başlatılan bocce sporu ile tanışan yaşlılarımız, hayatlarını zinde geçirmektedirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak  Yaşlılarımız hizmet verdiğimiz kesimin önemli ve değerli bir bölümünü oluşturmaktadır.  

Yaşlı bireylerin fiziksel aktivitelerinin yaygınlaştırılması amacıyla huzurevlerinde aktif yaşlanma hedefine yönelik başlatılan bocce sporu ile tanışan yaşlılarımızın fiziksel açıdan sağlıklarını korumaları ve hayatlarını idame ettirebilmeleri için farklı spor faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Bunlardan biri olan Bocce yaşlılar için en uygun sporlardan bir tanesidir. Aynı zamanda sağlığa zarar vermeyen, sakatlanma riski olmayan, spor ve aktif dinlenmeyi sağlayan bu etkinlik sayesinde Yaşlılarımız hem spor yapıyorlar hem de yaşlanma sürecini sağlıklı bir şekilde geçirmeleri sağlanmaktadır.

Pandemi döneminde uzun süre ara verilen bocce  maçlarına tekrar başlanmış olup, İl Müdürümüz Arif LAÇİN ile Kuruluş Müdürlerimizin katılımıyla Paşakent Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ev sahipliğinde Çınarcık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü bocce takımı arasında dostluk maçı düzenlenmiştir.