…
…
…
…
…
…
…
06 Haziran 2019, Perşembe Tunceli, Türkiye

“Bayramda Yaşlılarımız Ve Özel Bireylerimiz Unutulmadı”


Valiliğimiz tarafından hazırlanan Bayramlaşma programı çerçevesinde vatandaşlarla bayramlaşma programı ve bir dizi bayram ziyaretleri gerçekleştirildi. İlk olarak Sayın Valimiz Tuncay SONEL, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak vatandaşlarla bayramlaştı.

Düzenlenen bayramlaşma törenine, Sayın Valimiz Tuncay SONEL, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat ÇOLAK, Vali Yardımcıları Selçuk YOSUNKAYA, Akın ZOR, İl Emniyet Müdürü Doğu ATEŞ, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan ŞEN, İl Müdürümüz Mehmet Akif Bildirici, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Valimiz Tuncay SONEL burada yaptığı açıklamada, Ovacık İlçesi kırsalında yaşanan ve bir askerimizin Şehit olduğu, bir askerimizin de yaralandığı çatışma nedeniyle Ramazan Bayramının biraz buruk geçtiğini belirtti ve konuşmasının devamında "Tunceli'de son birkaç yıldır kahraman güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede başarılı sonuçlar almasıyla, Tuncelimiz huzur şehri oldu. Terörist sayısı 600'lerden 70'lere düştü. Biz kararlıyız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın destekleri ile kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte son bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Milletimizi Allah'ın izniyle terör illetinden kurtaracağız. Ben bu vesileyle burukta olsa mübarek Ramazan Bayramımız hayırlara vesile olsun diyoruz." dedi.

Bölgede operasyonların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Valimiz Tuncay SONEL, "Rabbim birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize göz diken içteki ve dıştaki hainlere fırsat vermesin. Kahraman güvenlik güçlerimizin şu an teröristlerle olan mücadelesi son sürat, hiç ara vermeden devam ediyor. Rabbim kahraman güvenlik güçlerimizin ayaklarına taş değdirmesin, yardımcısı olsun." dedi.

Programda, Ovacık kırsalında dün yaşanan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Eren Yücel için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Programın ardından Sayın Valimiz ve beraberindeki protokol üyeleri TOKİ Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, yaşlılarımız ile bayramlaştılar. Huzurevinde İl Müdürümüz Mehmet Akif Bildirici ve Huzurevi Müdürümüz Ali Ekber Yurt tarafından karşılanan Sayın Valimiz ve beraberindekiler yaşlılarımızı tek tek ziyaret edip bayramlarını kutladılar. Kuruluş bahçesinde yaşlılarımız ile bir süre sohbet ettikten sonra Kuruluşa gelen çocuklarla da bir süre ilgilenip zaman geçirdiler.

Sayın Valimiz ve beraberindekiler daha sonra Bedri Es Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini ziyaret ederek özel çocuklarımızla bayramlaşıp çocuklarımız ile bir süre zaman geçirdiler.