…
…
29 Mayıs 2022, Pazar Ankara

T-SUY “KAPASİTE GÜÇLENDİRME EĞİTİMLERİ” BAŞLADI


Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Bakanlığımız tarafından Türk Kızılay iş birliğinde yürütülen “Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY) Projesi”nin “Kapasite Güçlendirme Eğitimleri” başladı.

28-30 Mayıs günlerinde düzenlenen eğitime, T-SUY Projesi kapsamında görev yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının ve Türk Kızılay Hizmet Merkezlerinin çalışanları katıldı.  

Sayın Demircioğlu’ndan Vakıf Çalışanlarına Teşekkür

Eğitimin açılış gününde katılımcılara hitaben konuşma gerçekleştiren Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Sayın Mehmet Demircioğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının “Devletin şefkat eli” olduğunu vurgulayarak, Bakanlık tarafından yürütülen tüm projelerde gösterdikleri hassasiyet nedeniyle Vakıf çalışanlarına teşekkür etti.

Sosyal Yardımlar ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla hizmet götürülen kimselerin çoğu kez hassas ve dezavantajlı gruplar olduğuna da dikkat çeken Sayın Demircioğlu, “İnsani yardım çalışmalarında insan onuru, hakkaniyet, empati ve doğru iletişim en önem verdiğimiz unsurlardandır. Talep odaklı değil, arz odaklı bir çalışma sistemi oluşturmalıyız” diye konuştu.

Bakanlığımız tarafından yürütülen insani yardım projelerinin başarısına da dikkat çeken Demircioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tüm dünyada, insani yardım alanındaki en başarılı Program, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız sayesinde yürüyor. Bu başarının devamı ve programlarımızın daha da iyiye gitmesi için neler yapmalıyız, bunlara odaklanıyoruz. Bu kapsamda, Proje eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Başarıyla yürüttüğümüz bu insani yardım programlarımızı finanse ettiği için Avrupa Birliği’ne de teşekkür ederiz.”

Açılış konuşmasının ardından, T-SUY Projesine ilişkin güncel bilgiler, FRIT Proje Koordinatörlüğü ve Türk Kızılay’ın üst düzey yetkilileri tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Üç gün boyunca devam edecek T-SUY Kapasite Güçlendirme Eğitimi kapsamında, uzman eğitimciler tarafından katılımcılara, “Koruma Kavramı”, “Dezavantajlı Gruplar”, “İnsan Ticareti ile Mücadele”, “İletişimin Teknikleri” ve “Hesap Verebilirlik” gibi insani yardım hizmetlerine temel oluşturan konu ve kavramlar aktarılacak.