…
29 Nisan 2022, Cuma Ankara

SYGM aşevleri tanıtım filmi yayınlandı.


Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ‘aşevleri’ programlarıyla ilgili tanıtım video filmi yayınladı.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu olmak üzere 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ve diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda 40’tan fazla sosyal yardım programı yürütüyor. 

Düzenli ve süreli nitelikte olmak üzere aile yardımları, barınma ve gıda yardımları, engelli ve yaşlı yardımları, sağlık yardımları, eğitim yardımları ve proje destekleri olarak sınıflandırılan yardım kalemlerinin alt birim içerisinde aşevleri hizmeti de yer alıyor.

Yaşlı, engelli, kimsesiz, hasta olan ve evinde yemek yapabilecek durumda olmayan kişilere günlük sıcak yemek sağlanması amacıyla 118 farklı noktada hizmet veren Genel Müdürlüğümüze bağlı aşevlerinin tanıtımına ilişkin bir video film yayınlandı.    

Genel Müdürlüğümüzün faaliyetleri filmlerle anlatılacak

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde ilk kez çekilmeye başlanan tanıtım filmleri ile aşevlerinden sonra diğer yardım programlarına ilişkin film çalışmaları da yapılacak.

Kurumunun tanınırlığını, sosyal yardım programlarının bilinirliğini ülke genelinde artırmanın önemli olduğuna dikkat çekilen çalışmalarda bu tarz projelerin sıklıkla yapılacağı vurgulandı.