…
…
…
…
27 Şubat 2024, Salı Ankara

SOSYAL YARDIM ÇALIŞTAYLARI BAŞLADI


T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün birincisini düzenlediği Sosyal Yardım Çalıştayı’nın ilk programı olan Marmara ve Trakya Bölgesi Sosyal Yardım Çalıştay’ı, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Tekirdağ Edirne ve Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın ve Bakanlığımız İlgili İl Müdürleri, SYGM Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantıda, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bağlı Vakıf Hizmetleri, Proje Değerlendirme, Afet, Acil Durum ve Koordinasyon, İzleme, Değerlendirme ve Performans, Aile Yardımları, Sağlık ve Düzenli Yardımlar Daire Başkanlıkları ve FRİT Koordinatörlüğünün yanı sıra UNİCEF, sunumlarını gerçekleştirdi.

Sosyal yardım programları hakkında değerlendirmelerin yapıldığı, katılımcıların görüş, öneri, katkı ve taleplerine yönelik istişarelerin gerçekleştirildiği programda, dijitalleşmenin bu alandaki önemine ve teknolojinin kullanımına yönelik bilgilendirmeleri de Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü temsilcileri tarafından yapıldı.

Çalıştay programının bir sonraki gününde ise İstanbul Bölgesi SYDV Personeli Eğitim Programı gerçekleştirildi.

Önümüzdeki süreçte 10 bölgede 11 Sosyal Yardım Çalıştayı daha yapılması planlanıyor.