…
…
…
…
…
08 Mayıs 2023, Pazartesi Ankara

ŞEKER ÖLÇÜM CİHAZI DAĞITIMI SÜRÜYOR


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘TİP-1 Diyabetli Vatandaşlara Yönelik Şeker Ölçüm Cihazı Yardım Programı’ kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına cihaz dağıtımı tüm hızıyla sürüyor.

Bir dizi program gerçekleştirmek üzere Şanlıurfa’ya gelen Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcıları Mustafa TARLACI ve Suat BAYLAN, şeker ölçüm cihazı dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan Tarlacı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK’ın selamlarını getirdiğini belirterek; ‘’ Çağımızın en sinsi hastalıklardan birisi olan şeker hastalığını ilkokul, ortaokul seviyesindeki yani ortaöğretim seviyesindeki çocuklarımızın maruz kaldığı bu sıkıntısını gidermek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatlarıyla programımızı hayata geçirdik. ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ idrakıyla başlattığımız projemizde Türkiye çapında 6.000 üzerinde çocuğumuza şeker ölçüm cihazı desteği veriyoruz. Artık şeker ölçmek için evlatlarımızın parmakları delinmeyecek.’’ diye konuştu.

Bakanlığın dağıttığı şeker ölçüm cihazı ile bilinenin aksine artık parmakların delinmesiyle ölçüm yapılmayacak. Cihazın yanında kola takılan aparatla 7 gün 24 saat esasla şeker ölçümü yapılabilecek. Dijital bildirimlerle hem aileler hem de öğretmenler çocuktaki şeker seviyesi ile ilgili bilgi alabilecek.

Cihazın kullanımına ilişkin bilgilendirici videolu eğitimin de verildiği törende, çocuklar ve aileleri başta Cumhurbaşkanı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına olmak üzere programın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.