…
28 Aralık 2022, Çarşamba Ankara

Bakanımız Derya Yanık: “Düzce’deki deprem sonrasında zarar gören vatandaşlarımıza maddi-manevi desteğimizi ilk andan itibaren sunduk”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Düzce’de meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören vatandaşlara maddi-manevi desteklerini ilk andan itibaren sunduklarını belirtti. Bakan Yanık, bu kapsamda bölgeye 46 milyon TL kaynak aktardıklarını ve 65.084 vatandaşa psikososyal destek hizmeti sunduklarını açıkladı.

Kasım ayında Düzce’de yaşanan deprem sonrasında bölge vatandaşlarına sunulan hizmetlere ilişkin bilgiler veren Bakan Yanık, ilk etapta vatandaşların temel ihtiyaçların karşılanması için 1 milyon TL nakdi yardımda bulunduklarını bildirdi.

45 milyon TL’lik eşya yardımı

Doğal afetler sonrasında etkilenen vatandaşları yalnız bırakmadıklarını belirten Bakan Yanık, “İlk anda ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanması önceliklerimiz arasında. Bunun için yardımlarımızda muhtaçlık şartını gözetmiyoruz. Bu kapsamda bize ulaşan talepler sonrasında eşya zararı yardımını devreye aldık ve bölgeye toplam 45 milyon TL kaynak aktardık” dedi.

Gıda, kıyafet, bebek maması gibi ürünler vatandaşlara ulaştırıldı

Bakan Yanık, nakdi yardımların yanı sıra vatandaşların temel gereksinimlerini karşılayacak ayni yardımların da hızlı bir şekilde ulaştırıldığını ifade ederek, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV), Afet Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Çalışma Grubu olarak toplam 60 personel ve 14 araç ile depremin ardından çalışmalarımızı sürdürdük. Gıda, kıyafet, ayakkabı, bebek bezi ve maması, kadın hijyen malzemeleri, temizlik malzemeleri, battaniye, gıda alışveriş kartı olmak üzere gerekli ürünleri vatandaşlarımıza ulaştırdık” diye konuştu.

Felaketten etkilenen bölge vatandaşlarının yaralarının sarılması için ilk andan itibaren sahada olduklarını belirten Bakan Yanık, “Afet bölgelerine yapılan nakdi yarımların ve psikososyal desteğin vatandaşlara sunulması için hassas bir çalışma yapıyoruz. Düzce’deki deprem sonrasında zarar görenlere maddi-manevi desteğimizi ilk andan itibaren sunduk. SYDV’lerimiz aracılığıyla 46 milyon TL kaynak aktardık. Psikolojik ilk yardım, bireysel görüşme vb. müdahaleler kullanılarak toplam 65.084 vatandaşa psikososyal destek hizmeti verdik” ifadelerini kullandı.

 1.230 hanenin ihtiyacı tespit edildi

Düzce’de yapılan hane görüşmeleri kapsamında 1.230 hanenin ihtiyacı tespit edildiğini ve hızlıca ilgili kurumlara iletildiğini belirten Bakan Yanık şunları söyledi:

"Psikososyal destek çalışmaları kapsamında toplam 443 personelin yanı sıra 31 aracımız ve 1 mobil tırımız sahada görev yaptı. Özellikle nakdi yardımların vatandaşlara ulaştırılması noktasında SYDV’lerimiz yerel tespitlerini gerçekleştiriyor.  Felaketten etkilenen vatandaşlarımızın ne tür ihtiyacı varsa belirleniyor. Nerede bir afet olsa Bakanlığımıza bağlı ekipleri, o afetin yıkıcı etkisini ortadan kaldırmak için o bölgelerde görebilirsiniz."